zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Pulpety cielęce z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Przepis pochodzi z miesięcznika "Mamo to ja"

Pulpety cielęce z warzywami

Składniki:

Pulpety cielęce z warzywami

 

  • Porcja dla 2 dzieci
  • 150 g mielonej cielęciny
  • łyżka
  • tartej bułki
  • białko
  • marchewka
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • posiekany koperek

Sposób przygotowania:

Pulpety cielęce z warzywami

Mięso wyrób z bułką i białkiem na gładką masę. Zrób pulpety. Warzywa obierz, włóż do garnuszka, dodaj natkę pietruszki. Gotuj w wodzie ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pulpety i gotuj jeszcze ok. 15 minut. Podawaj pulpety z warzywami. Na wierzch ułóż masło, posyp koperkiem.