anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pulpety drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pożywne danie i szybkie, u mnie w domu podaję je z chlebem . Skrobia którą zagęszczam jest znana jako maizyna.

Pulpety drobiowe

Składniki:

Pulpety drobiowe

 

  • filet z kurczaka 1 szt
  • żółtko 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1/2 szt
  • sól
  • pieprz
  • woda 1 L
  • kostka rosołowa 1 szt
  • przecier 100 ml
  • skrobia kukurydziana 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Pulpety drobiowe
Fileta z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić . jednokrotnie zmielić włożyć do miski połączyć z żółtkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem , posiekaną cebulę, solą i pieprzem. Dokładnie mięso wyrobić z resztą składników. Wodę zagotować z kostką rosołową . Formować kulki i wkładać na gotujący się bulion. Gotować około 10 minut, dodać przecier i zagęścić skrobią rozmieszaną w wodzie. Zagotować.