Pulpety gotowane

Xetnom

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami Chrzanowe żeberka Roladki z fasolką i pieczarkami
Zrazy mielone z pieczarkami i serem Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Szynka z pieczarkami
Pieczeń rzymska z papryką kasza kuskus z boczkiem i warzywami Żeberka w miodzie
Ryż smażony z boczkiem Schab duszony w papryce Polędwiczki w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane