Pulpety gotowane

Xetnom - autor przepisu Pulpety gotowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

  • ½kg mięsa mielonego
  • mała bułka
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta (w moim przypadku czosnkowa)

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.



Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pieczeń na dziko Szynka w marynacie jogurtowej Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej
Schab w marynacie imbirowej Domowy karczek - idealna domowa wędlina Schab z gorczycą i kolendrą
Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Gulasz wieprzowy z dodatkami Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
Rolada schabowa z pieczarkami Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem Schab smażony w klasycznej panierce
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane