Pulpety gotowane

Xetnom - Przepis na: Pulpety gotowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

  • ½kg mięsa mielonego
  • mała bułka
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta (w moim przypadku czosnkowa)

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Ziołowo-czosnkowa karkówka z grilla Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym
Zupa meksykańska Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią Najprostsza pieczeń ze schabu
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Niby gulasz z szaszłyka

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane