Pulpety gotowane

Xetnom - Przepis na: Pulpety gotowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane