Pulpety gotowane

Xetnom offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Kotlety mielone nadziane kalafiorem Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami
Ananasowe żeberka na pikantnie Szaszłyki wieprzowe  Schab nadziewany morelą
"Kiszone" mielone Pieczona szynka z rozmarynem Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane