Pulpety gotowane

Xetnom - Przepis na: Pulpety gotowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

  • ½kg mięsa mielonego
  • mała bułka
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta (w moim przypadku czosnkowa)

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami Pieczona szynka z czarną porzeczką
Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie Cukinia faszerowana
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze Kotleciki mięsno ziemniaczane
Mielonka z boczku i karkówki Makaron z mięsnym sosem Cukinia faszerowana mięsem i pomidorami z cynamone

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane