Pulpety gotowane

Xetnom - Przepis na: Pulpety gotowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pulpety gotowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami


trudność: łatwe
czas:

Pulpety gotowane - SKŁADNIKI:

  • ½kg mięsa mielonego
  • mała bułka
  • 1 jajko
  • szczypiorek
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta (w moim przypadku czosnkowa)

Pulpety gotowane - PRZYGOTOWANIE:

Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety gotowane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką Pulpeciki mięsno- ryżowe Roladki w sosie śmietanowym
Pulpeciki w leśnym sosie Zupa warzywno - mięsny mix Mielone kulki pod serową czapą
Kurczak, boczek z warzywami Szynka domowa z czerwoną czubricą Roladki schabowe z grzybami i warzywami
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane