kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Pulpety indycze w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatne pulpety w sosie z serkiem topionym i ziemniakami.

Pulpety indycze w sosie

Składniki:

Pulpety indycze w sosie

 

  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • 1/2 cebuli
  • 1 serek topiony
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 1 małe jajko
  • 500 ml bulionu z kostki
  • koperek do posypania

Sposób przygotowania:

Pulpety indycze w sosie
Cebulę obieramy i siekamy. Mięso mieszamy ze wszystkimi składnikami oprócz serka topionego i bulionu. Formujemy pulpety. Bulion zagotowujemy i rozpuszczamy w nim serek topiony. Wrzucamy pulety i gotujemy. Ugotowane podajemy posypane z koperkiem i ziemniakami gotowanymi.
Smacznego!:-)