czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Pulpety mięsno-rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pulpety z ryby i mięsa wieprzowego Dobrze smakuje podane z ryżem jak i z ziemniakami.

Pulpety mięsno-rybne

Składniki:

Pulpety mięsno-rybne

 

  • 30 dkg.dowolnego fileta z ryby
  • 30 dkg.gotowanego mięsa wieprzowego
  • 1 jajko
  • ok.1/2 szkl. bułki tartej
  • olej do smażenia
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • sos sojowy Tao Tao
  • przyprawa typu vegeta
  • pieprz
  • papryka słodka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany 18%

Sposób przygotowania:

Pulpety mięsno-rybne
Filet, mięso, 1 cebule i czosnek zemleć, doprawić sosem sojowym, vegetą i pieprzem. Dodać jajko ok. 2 łyżek bułki tartej dokładnie wymieszać, formować kuleczki i smażyć na oleju. Pomidory, przecier, śmietanę, cebulę i mąkę zmiksować w blenderze,dolać 2 szklanki wody, wymieszać, sos zagotować, doprawić vegetą, sosem Tao Tao, pieprzem i papryką.Do sosu wrzucić usmażone pulpety, gotować ok 5 min. i gotowe do podania.