klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Pulpety nadziewane żółtkiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polecam jako niespodziankę dla dzieci.

Pulpety nadziewane żółtkiem

Składniki:

Pulpety nadziewane żółtkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety nadziewane żółtkiem
Na początek gotujemy 6 jajek na twardo, obieramy je i wyjmujemy żółtko tak aby się nie rozpadło resztę jajka (białko)siekamy i wrzucamy do mięsa wbijając jedno jajko posiekany koper i cebulę oraz wcześniej namoczoną i wyciśniętą kajzerkę. Doprawiamy wegetą, solą i pieprzem. Mięso dokładnie mieszamy następnie formujemy niewielkie kulki umieszczając w środku żółtko i obtaczamy w bułce tartej. Zrobione pulpety wrzucamy do garnka z wrzątkiem liściem laurowym, zielem angielskim i łyżeczką wegety. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu a następnie zagęszczamy mąką, czekamy do wrzenia i wyłączamy a na koniec dodajemy łyżkę masła i zahartowaną śmietanę. Smacznego.