kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Pulpety polsko-chińskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super odmiana zwykłych pulpetów. Dzieci jedzą je chętniej niż zwykłe:)

Pulpety polsko-chińskie

Składniki:

Pulpety polsko-chińskie

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety polsko-chińskie
Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w drobną kostkę. Dodaj to do mięsa, a także wsyp natkę, jajko. Wyrób i przypraw papryką słodką, solą i pieprzem. Uformuj kulki i wrzucaj na posoloną i gotującą się wodę. Gotuj ok. 15 min na wolnym ogniu. Następnie duś 5 min. w sosie chińskim. Podawaj z frytkami, pieczonymi ziemniakami lub gotowanymi ziemniakami.Smacznego!;-)