Strona główna Pulpety rybne

Pulpety rybne

Ryby « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Pulpety rybne offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Pulpety rybne
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7248

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela


czas:

Pulpety rybne - SKŁADNIKI:

  • 60 dag filetów
  • czerstwa bułka
  • łyżka margaryny
  • 2 jaja
  • 30 dag włoszczyzny (kapusty)
  • łyżka koperku

Pulpety rybne - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Lekko rozmrożone filety wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodać jaja i koperek, dopra­wić solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi ciepłą wodą rękami formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, wkładać do odcedzonego, lekko wrzącego, osolonego wywaru i gotować na małym ogniu 20 min. Odcedzić i polać sosem szczypiorkowym lub chrzano­wym. Podawać z ryżem lub ziemniakami oraz z sezonową surówką albo warzywami z wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Karmazynowy makaron z warzywami Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg
Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane