Strona główna Pulpety rybne

Pulpety rybne

Ryby « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Pulpety rybne offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Pulpety rybne
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7248

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela


czas:

Pulpety rybne - SKŁADNIKI:

  • 60 dag filetów
  • czerstwa bułka
  • łyżka margaryny
  • 2 jaja
  • 30 dag włoszczyzny (kapusty)
  • łyżka koperku

Pulpety rybne - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Lekko rozmrożone filety wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodać jaja i koperek, dopra­wić solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi ciepłą wodą rękami formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, wkładać do odcedzonego, lekko wrzącego, osolonego wywaru i gotować na małym ogniu 20 min. Odcedzić i polać sosem szczypiorkowym lub chrzano­wym. Podawać z ryżem lub ziemniakami oraz z sezonową surówką albo warzywami z wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane