Strona główna Pulpety rybne

Pulpety rybne

Ryby « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Pulpety rybne offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Pulpety rybne
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7248

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela


czas:

Pulpety rybne - SKŁADNIKI:

  • 60 dag filetów
  • pól szklanki mleka
  • czerstwa bułka
  • łyżka margaryny
  • 2 jaja
  • 30 dag włoszczyzny (kapusty)
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • łyżka koperku
  • pieprz
  • sól

Pulpety rybne - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Lekko rozmrożone filety wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodać jaja i koperek, dopra­wić solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi ciepłą wodą rękami formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, wkładać do odcedzonego, lekko wrzącego, osolonego wywaru i gotować na małym ogniu 20 min. Odcedzić i polać sosem szczypiorkowym lub chrzano­wym. Podawać z ryżem lub ziemniakami oraz z sezonową surówką albo warzywami z wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pstrąg łososiowy z warzywami Pstrąg po koziegłowsku Pasta z tuńczyka
Śledzie Dareczka Ryba pod porem i śmietaną Łosoś w płatkach kukurydzianych
Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa Dorsz po grecku
Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami Ryba na parze z cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane