Strona główna Pulpety rybne

Pulpety rybne

Ryby « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Pulpety rybne
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 7248

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela


czas:

Pulpety rybne - SKŁADNIKI:

  • 60 dag filetów
  • czerstwa bułka
  • 2 jaja
  • łyżka koperku

Pulpety rybne - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować półtora litra wywaru z włoszczyzny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Lekko rozmrożone filety wraz z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć w maszynce. Do masy dodać jaja i koperek, dopra­wić solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi ciepłą wodą rękami formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, wkładać do odcedzonego, lekko wrzącego, osolonego wywaru i gotować na małym ogniu 20 min. Odcedzić i polać sosem szczypiorkowym lub chrzano­wym. Podawać z ryżem lub ziemniakami oraz z sezonową surówką albo warzywami z wody.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży
Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami
Rybne placuszki Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne
Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane