paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

pulpety słodko- kwaśne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotowe danie najlepiej smakuje z ryżem

pulpety słodko- kwaśne

Składniki:

pulpety słodko- kwaśne

Sposób przygotowania:

pulpety słodko- kwaśne

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ja w paski. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Mięso mielone mieszamy z czosnkiem, kaszą manną, jajkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Gotowe pulpet obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. do rondla wkładamy cebule zalewamy ja ok 150 ml oleju i szklimy ją. Następnie dodajmy paprykę, pulpety i pieczarki. Całość zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajmy sos Łowicz i rozrobiony sos chiński. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy chwile po zawrzeniu.