Strona główna pulpety słodko- kwaśne

pulpety słodko- kwaśne

Dania « poprzedni | następny »
paula231406 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
pulpety słodko- kwaśne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowe danie najlepiej smakuje z ryżem


trudność: średne
czas:

pulpety słodko- kwaśne - SKŁADNIKI:

pulpety słodko- kwaśne - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ja w paski. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Mięso mielone mieszamy z czosnkiem, kaszą manną, jajkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Gotowe pulpet obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. do rondla wkładamy cebule zalewamy ja ok 150 ml oleju i szklimy ją. Następnie dodajmy paprykę, pulpety i pieczarki. Całość zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajmy sos Łowicz i rozrobiony sos chiński. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy chwile po zawrzeniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pulpety słodko- kwaśne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Muszelki z sosem mięsno warzywnym Naleśniki kukurydziane Świderki z pieczarkami i kabanosem
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą Lniane naleśniki z pomidorami Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Cydrowe naleśniki z prażonymi jabłkami Makaron z dynią i pieczarkami
Ryż smażony po kantońsku z łososiem i warzywami Kakaowe racuszki z jagodami Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane