Strona główna pulpety słodko- kwaśne

pulpety słodko- kwaśne

Dania « poprzedni | następny »
paula231406 - Przepis na: pulpety słodko- kwaśne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
pulpety słodko- kwaśne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowe danie najlepiej smakuje z ryżem


trudność: średne
czas:

pulpety słodko- kwaśne - SKŁADNIKI:

pulpety słodko- kwaśne - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ja w paski. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Mięso mielone mieszamy z czosnkiem, kaszą manną, jajkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Gotowe pulpet obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. do rondla wkładamy cebule zalewamy ja ok 150 ml oleju i szklimy ją. Następnie dodajmy paprykę, pulpety i pieczarki. Całość zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajmy sos Łowicz i rozrobiony sos chiński. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy chwile po zawrzeniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pulpety słodko- kwaśne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Zapiekany ryż z kruszonką i bananami Chińszczyzna na ostro Pomysłowa karkówka z ziemniakami
Risotto z paluszkami surimi Risotto z kurczakiem i cukinią Knedle z kaszy manny ze śliwkami
Makaron z kurkami Naleśnikowy tort z bakaliami Polędwiczka z jabłkami w cydrze
Pilaw z grzybami Pancakes z suszonymi jabłkami i fiołkami w syropie Naleśniki z dyniowym farszem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane