Strona główna pulpety słodko- kwaśne

pulpety słodko- kwaśne

Dania « poprzedni | następny »
paula231406

Srebrny Ekspert
Przepisy: 769
pulpety słodko- kwaśne
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gotowe danie najlepiej smakuje z ryżem


trudność: średnie
czas:

pulpety słodko- kwaśne - SKŁADNIKI:

pulpety słodko- kwaśne - PRZYGOTOWANIE:

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ja w paski. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Mięso mielone mieszamy z czosnkiem, kaszą manną, jajkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Gotowe pulpet obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. do rondla wkładamy cebule zalewamy ja ok 150 ml oleju i szklimy ją. Następnie dodajmy paprykę, pulpety i pieczarki. Całość zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajmy sos Łowicz i rozrobiony sos chiński. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy chwile po zawrzeniu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do pulpety słodko- kwaśne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Spaghetti Eli z łososiem Nogi z kaczki po góralsku Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami
Pappardelle ze szpinakiem i kurczakiem Komosa ryżowa z warzywami Pałki z kurczaka jak z KFC
Gołąbki z ryżem i mięsem Coquillette z kapustą i mięsem mielonym Placuszki z filetu z kurczaka z papryką i porem
Pyszne lasagne według Selenki Omlet z kaszą jaglaną Drobiowo - pieczarkowe mumie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane