Pulpety w białym sosie

Smakowita  - Przepis na: Pulpety w białym sosie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 472
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Pulpety w białym sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne pulpety w białym sosie


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w białym sosie - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg dowolnego mięsa mielonego
  • 1-2 jajka
  • 1/2 czerstwej bułki(namoczyć w wodzie)
  • 1 średnia cebula
  • sól,pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 1 mały kubeczek kwaśnej śmietany
  • sok z pół małej cytryny
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • koperek (opłukać i posiekać)

Pulpety w białym sosie - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać i posiekać.Do mięsa wbić jajka dodać posiekaną cebulkę,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Masę mięsną dokładnie wyrobić i uformować pulpety.Do garnka wlać około 3/4 litra wody dodać liście laurowe.Zagotować i włożyć do wrzątku pulpety. Gotować około pół godziny .Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i mąką .Zagęścić sos i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Chwilę gotować i zdjąć z ognia .Podajemy z ziemniakami. Koperek można dodać do sosu lub posypać porcje na talerzu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w białym sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką
Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem Makaron z mięsem i kalarepką
Kotleciki mielone Kotleciki mielone z dynią i szczypiorkiem Klopsy z musztardą i cebulką
Kotleciki z ryżem i marchewką Pieczeń domowa-alla mielonka Meksykańska uczta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane