Pulpety w białym sosie

Smakowita offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 472
zdjęcia: 1 z 3
Pulpety w białym sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne pulpety w białym sosie


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w białym sosie - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg dowolnego mięsa mielonego
  • 1-2 jajka
  • 1/2 czerstwej bułki(namoczyć w wodzie)
  • 1 średnia cebula
  • sól,pieprz
  • 2 liście laurowe
  • 1 mały kubeczek kwaśnej śmietany
  • sok z pół małej cytryny
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • koperek (opłukać i posiekać)

Pulpety w białym sosie - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać i posiekać.Do mięsa wbić jajka dodać posiekaną cebulkę,namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Masę mięsną dokładnie wyrobić i uformować pulpety.Do garnka wlać około 3/4 litra wody dodać liście laurowe.Zagotować i włożyć do wrzątku pulpety. Gotować około pół godziny .Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i mąką .Zagęścić sos i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Chwilę gotować i zdjąć z ognia .Podajemy z ziemniakami. Koperek można dodać do sosu lub posypać porcje na talerzu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w białym sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami "Kiszone" mielone
Pizza z mięsem i pieczarkami Pasztet grzybowy Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Szaszłyki z mielonego z boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane