paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pulpety w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne pulpety z mielonego mięsa wieprzowego, gotowane w młodej kapuście i pomidorach. Świetny przepis na obiad dla całej rodziny.

Pulpety w młodej kapuście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w młodej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w młodej kapuście
Poszatkowaną kapustę zalać wodą dodać liść i ziele i gotować około 15 minut, dodać pokrojone w kostkę pomidory. Do kapusty dodać pokrojony i podsmażony w kostkę boczek.

Mięso mielone doprawić do smaku przyprawą i wymieszać. Formować pulpety, obtoczyć je w bułce tartej. Kapustę doprawić do smaku, dodać również posiekany koper.

Włożyć do kapusty pulpety, całość gotować jeszcze około 15 minut. 
Pulpety w młodej kapuście
Poszatkowaną kapustę zalać wodą dodać liść i ziele i gotować około 15 minut
Pulpety w młodej kapuście
dodać pokrojone w kostkę pomidory. Do kapusty dodać pokrojony i podsmażony w kostkę boczek.
Pulpety w młodej kapuście
Mięso mielone doprawić do smaku przyprawą i wymieszać.
Pulpety w młodej kapuście
Włożyć do kapusty pulpety, całość gotować jeszcze około 15 minut.