lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pulpety w sosie borowikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pulpeciki wyszły w sosie znakomite w połączeniu z ziemniakami bardzo pyszny obiad

Pulpety w sosie borowikowym

Składniki:

Pulpety w sosie borowikowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie borowikowym
1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę
2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski s mięsem
3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa
4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni
5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać
6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami