paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Pulpety w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne pulpeciki w sam raz na obiad .

Pulpety w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpety w sosie koperkowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie koperkowym
Ugotować ziemniaki .Bułkę namoczyć w wodzie . Cebulkę zeszklić na tłuszczu .Mięso dać do miski i połączyć z odsączoną , rozdrobnioną bułką ,jajkiem , cebulą i przyprawami . Z masy uformować niewielkie kulki i obsmażyć na rumiano na oleju . W garnku zagotować 2 szkl. wody . W kubku wymieszać śmietanę z mąkami , dodać do tego 3 łyżki gorącej wody z garnka i mieszać . Całość wlać do gotującej się wody , energicznie mieszając , tak by nie było grudek , dodać posiekany koperek oraz pulpety . Gotować ok 15 min . , dopóki pulpety nie zmiękną . Garść koperku zeszklić na maśle , polać ugotowane młode ziemniaki . Podawać .