Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pomidorowo-czosnkowym
Do mięsa dodajemy startą cebule, odrobinę pietruszki i resztę składników. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej z mięsa formujemy kulki i podsmażamy z każdej strony. Dodajemy sos czosnkowy, lub posiekany czosnek, przecier i vegetę i podlewamy szklanka wody.
Dusimy 5 min. Zaprawiamy śmietaną i mąką rozrobioną w wodzie.
Na patelni rozgrzewamy olej z mięsa formujemy kulki i podsmażamy z każdej strony. Dodajemy sos czosnkowy, lub posiekany czosnek, przecier i vegetę i podlewamy szklanka wody.
Dusimy 5 min. Zaprawiamy śmietaną i mąką rozrobioną w wodzie.
sos
vegeta
mały przecier pomidorowy
2 ząbki czosnku lub 2 łyżki gotowego sosu czosnkowego np: do kanapek
łyżka śmietany i mąki
zielona pietruszka
olej