Strona główna Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem

Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem

Dania « poprzedni | następny »
lipka02 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem


trudność: średne
czas:

Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem - SKŁADNIKI:

  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1/2 szklanki mleka
  • czerstwa bułka
  • sól
  • pieprz
  • torebka ryżu
  • olej
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sos tabasco
  • 2 szkl bulionu
  • cebula
  • jajo

Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namocz w mleku,odciśnij i dodaj do mięsa mielonego do którego wbij także jajo,oraz posiekana i zeszklona na oleju cebule.Do masy dodaj także przyprawy do smaku.Ryz ugotuj na miękko.Z masy mięsnej formuj pulpeciki które wrzucaj do gotującego się bulionu.Gdy będą miękkie wyjmij je z wywaru do którego dodaj koncentrat pomidorowy oraz odrobinę sosu tabasco.Pulpety ułóż na talerzu,podawaj z ryżem polane sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kluski śląskie z kurkowym sosem Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Pizza z kurczakiem i brokułami
Marchewkowe pęczotto Potrawka fasolowa z kiełbaskami Kolorowe krokiety z jarmużem
Naleśniki z karmelowym sosem i bananami Jesienny makaron z dynią Drobiowy gulasz z dynią
Czekoladowe pierogi z dynią Kolorowe risotto z dynią Kotleciki brokułowo - jajeczne

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane