Strona główna Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem

Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem

Dania « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem


trudność: średne
czas:

Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem - SKŁADNIKI:

  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1/2 szklanki mleka
  • czerstwa bułka
  • sól
  • pieprz
  • torebka ryżu
  • olej
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sos tabasco
  • 2 szkl bulionu
  • cebula
  • jajo

Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namocz w mleku,odciśnij i dodaj do mięsa mielonego do którego wbij także jajo,oraz posiekana i zeszklona na oleju cebule.Do masy dodaj także przyprawy do smaku.Ryz ugotuj na miękko.Z masy mięsnej formuj pulpeciki które wrzucaj do gotującego się bulionu.Gdy będą miękkie wyjmij je z wywaru do którego dodaj koncentrat pomidorowy oraz odrobinę sosu tabasco.Pulpety ułóż na talerzu,podawaj z ryżem polane sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w sosie pomidorowym z ryzem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Krokiety naleśnikowe z mięsem Kalarepa z groszkiem i marchewką Gołąbki według FemmeFatale
Gulasz a la cygański z plackami ziemniaczanymi Kokosowe naleśniki z jabłkiem i limonką Pasta Eli z bobu
Gulasz z makaronem Cukiniowy Misz-Masz Rolady wieprzowe Eli z bobem
Tarta cukiniowa Placuszki drobiowo-cukiniowe z duszoną kalarepką Pierogi z bobu i sera białego

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane