Strona główna Pulpety w zalewie octowej

Pulpety w zalewie octowej

kolczyk15 - Przepis na: Pulpety w zalewie octowej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 26
Pulpety w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Idealny pomysł na obiad w smaku rewelacyjne najlepsze do ziemniaków


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 małe cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • świeża natka pietruszki, sól, pieprz, majeranek
  • pół szklanki octu spirytusowego
  • łyżeczka cukru
  • 2 i 1/2 szklanki wody
  • ziele angielskie i liść laurowy

Pulpety w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

1. Do mięsa mielonego dodajemy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, majeranek, jedną drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty w prasce czosnek, pokrojoną natkę pietruszki i namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby mięso było zbyt rzadkie można jeszcze dodać bułki tartej.
2. Formujemy małe około 2 centymetrowe pulpeciki. Gotujemy je w osolonej wodzie około 15 min.
3. W międzyczasie przygotowujemy zalewę: mierzmy ocet z wodą dodajemy cukier, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę pokrojoną w talarki. Wszystko gotujemy 1-2 min.
4. Po ostudzeniu zalewamy pulpety i odstawiamy na 4-5 godz. (może być do lodówki)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kurczak z ananasem i ryżem Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Placuszki z jabłkami i cynamonem Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Papryka faszerowana z sosem pomidorowym
Łopatka pieczona z warzywami Gulasz z mini patisonami i fasolką Racuchy rybne z warzywami
Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną Fasolka po bretońsku Schab faszerowany

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane