Strona główna Pulpety w zalewie octowej

Pulpety w zalewie octowej

kolczyk15 - autor przepisu Pulpety w zalewie octowej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 26
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Pulpety w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Idealny pomysł na obiad w smaku rewelacyjne najlepsze do ziemniaków


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 małe cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • świeża natka pietruszki, sól, pieprz, majeranek
  • pół szklanki octu spirytusowego
  • łyżeczka cukru
  • 2 i 1/2 szklanki wody
  • ziele angielskie i liść laurowy

Pulpety w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

1. Do mięsa mielonego dodajemy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, majeranek, jedną drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty w prasce czosnek, pokrojoną natkę pietruszki i namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby mięso było zbyt rzadkie można jeszcze dodać bułki tartej.
2. Formujemy małe około 2 centymetrowe pulpeciki. Gotujemy je w osolonej wodzie około 15 min.
3. W międzyczasie przygotowujemy zalewę: mierzmy ocet z wodą dodajemy cukier, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę pokrojoną w talarki. Wszystko gotujemy 1-2 min.
4. Po ostudzeniu zalewamy pulpety i odstawiamy na 4-5 godz. (może być do lodówki)



Komentarze do Pulpety w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej
Biała kiełbasa z warzywami Roladki z kurczaka z orzechami i pomidorami Egzotyczny ryż z krewetkami
Cukinia i meksykańska spółka Canneloni z mięsem mielonym Kurczak na kolorowym ryżu
Cebulowy filet z kurczaka Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane