Strona główna Pulpety w zalewie octowej

Pulpety w zalewie octowej

kolczyk15 - Przepis na: Pulpety w zalewie octowej offline

Szef Kuchni
Przepisy: 26
Pulpety w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Idealny pomysł na obiad w smaku rewelacyjne najlepsze do ziemniaków


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 małe cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • świeża natka pietruszki, sól, pieprz, majeranek
  • pół szklanki octu spirytusowego
  • łyżeczka cukru
  • 2 i 1/2 szklanki wody
  • ziele angielskie i liść laurowy

Pulpety w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

1. Do mięsa mielonego dodajemy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, majeranek, jedną drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty w prasce czosnek, pokrojoną natkę pietruszki i namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby mięso było zbyt rzadkie można jeszcze dodać bułki tartej.
2. Formujemy małe około 2 centymetrowe pulpeciki. Gotujemy je w osolonej wodzie około 15 min.
3. W międzyczasie przygotowujemy zalewę: mierzmy ocet z wodą dodajemy cukier, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę pokrojoną w talarki. Wszystko gotujemy 1-2 min.
4. Po ostudzeniu zalewamy pulpety i odstawiamy na 4-5 godz. (może być do lodówki)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Placki cukiniowo-ziemniaczne Kalafior pod beszamelem Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Leczo z patisonami i kolorową cukinią Leczo z boczniakami i cukinią
Krem marchewkowo-dyniowo-burakowy Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe
Wstążki z sosem serowo-orzechowym Żeberka pieczone Leczo z dynią i kalarepką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane