Strona główna Pulpety w zalewie octowej

Pulpety w zalewie octowej

kolczyk15 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 26
Pulpety w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Idealny pomysł na obiad w smaku rewelacyjne najlepsze do ziemniaków


trudność: łatwe
czas:

Pulpety w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 małe cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 bułka
  • świeża natka pietruszki, sól, pieprz, majeranek
  • pół szklanki octu spirytusowego
  • łyżeczka cukru
  • 2 i 1/2 szklanki wody
  • ziele angielskie i liść laurowy

Pulpety w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

1. Do mięsa mielonego dodajemy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, majeranek, jedną drobno pokrojoną cebulę, wyciśnięty w prasce czosnek, pokrojoną natkę pietruszki i namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdyby mięso było zbyt rzadkie można jeszcze dodać bułki tartej.
2. Formujemy małe około 2 centymetrowe pulpeciki. Gotujemy je w osolonej wodzie około 15 min.
3. W międzyczasie przygotowujemy zalewę: mierzmy ocet z wodą dodajemy cukier, liść laurowy, ziele angielskie i cebulę pokrojoną w talarki. Wszystko gotujemy 1-2 min.
4. Po ostudzeniu zalewamy pulpety i odstawiamy na 4-5 godz. (może być do lodówki)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pulpety w zalewie octowej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizza z kurczakiem i brokułami Potrawka fasolowa z kiełbaskami
Kotleciki brokułowo - jajeczne Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami
Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane