Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pysznie smakują ziemniaczkami i surówką

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

Składniki:

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Łopatkę, cebulę i czosnek zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, wyrobić masę. Dodać do smaku sól i pieprz, wymieszać. Uformować pulpeciki. Pół litra wody zagotować, dodać kostkę warzywną. Pulpeciki obtoczyć w mące, wrzucać na wrzący bulion, gotować 40 minut, Wyciągnąć. Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Doprawić do smaku, zagęścić łyżką mąki wymieszanej z zimną wodą. Zagotować. Gotowym sosem polać pulpety.