Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pulpety z dorsza

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Częściowo rozmrożone filety, namoczoną bułkę i cebulę przepuścić przez

Pulpety z dorsza

Składniki:

Pulpety z dorsza

 

  • 25 dag filetów z dorsza
  • pół kajzerki
  • jajo
  • pół cebuli
  • łyżka mąki
  • sól

Sposób przygotowania:

Pulpety z dorsza
Częściowo rozmrożone filety, namoczoną bułkę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do ryby wlać połowę rozkłóconego jaja. Dodać sól i dokładnie wymieszać. Uformować pulpety, obtoczyć w mące i wrzucić do osolonego wrzątku. Po 25 min wyjąć je z wody łyżką cedzakową i osączyć. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą.