SUPERPRZEPIS

Pulpety z jarmużem

  • 4
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Pulpety z jarmużem Więcej zdjęć (5)

Ostatnio w mojej kuchni na dobre rozgościł się jarmuż - polecam go nie tylko do sałatek ale idealnie komponuje się z mięsem.

Składniki:

Pulpety z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z jarmużem
Umyty jarmuż gotujemy na parze przez 5 minut, następnie go rozdrabniamy w malakserze lub siekamy drobniutko.

Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy białko, przeciśnięty czosnek oraz kaszę mannę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jarmuż i imbir.

Całość wyrabiamy do połączenia składników. Z masy formujemy niewielkie pulpety które układamy w naczyniu do gotowania na parze - gotujmy przez około 15-20 minut.

U nas pulpeciki podane z duszonymi pomidorami z ziołami i ugotowanym jarmużem.
Pulpety z jarmużem
jarmuż umyty wkładamy do parowa na kilka minut
Pulpety z jarmużem
do miseczki przekładamy mięso i dodajemy składniki na pulpety
Pulpety z jarmużem
nastepnie dodajemy rozdrobniony jarmuż i mieszamy
Pulpety z jarmużem
formujemy pulpety i układamy w parowarze - gotujemy przez 15-20 minut

Tagi:

pulpety dania