Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Pulpety z kapustą kiszoną:)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mielone wrzucamy do miski.Obieramy cebule kroimy ja w kosteczke dodajemy do mielonego. Nastepnie pluczemy kapuste kiszona jak najdokładniej

Pulpety z kapustą kiszoną:)

Składniki:

Pulpety z kapustą kiszoną:)

 

  • 500 g mielonego
  • 300 g kapusty
  • 2 cebule
  • 3 bułki pszenne lub 4 kromki chleba
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • przyprawa do mielonego ale nie koniecznie

Sposób przygotowania:

Pulpety z kapustą kiszoną:)
Mielone wrzucamy do miski. Obieramy cebulę i kroimy ja w kosteczke dodajemy do mielonego. Nastepnie płuczemy kapustę kiszoną jak najdokładniej i odstawiamy na rondel, aby odciekła. Potem po odsiąknięciu dodajemy do mielonego. Bułka, która wcześniej była zamoczona w wodzie wyciskamy i dodajemy. Na koniec 1 całe jako bułka tarta i przyprawy. Wszystko mieszamy odstawaiamy na 20 min. I gotowe do smażenia.:) Smacznego!:)