gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Pulpety z kaszy jęczmiennej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świetne mięso, smakowało całej rodzinie, polecam wypróbować, bo naprawdę warto. Pomysł narodził się od tak :D

Pulpety z kaszy jęczmiennej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z kaszy jęczmiennej

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z kaszy jęczmiennej
Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Cebulkę pokroić drobno i także podsmażyć na patelni. Kaszę jęczmienną ugotować. Połączyć z mięsem i warzywami. Przyprawić do smaku. Dodać jajko. Wymieszać i formować z powstałego farszu pulpety. Smażyć panierowane mąką. Podawać polane dowolnym sosem. Ja użyłam sosu z torebki. 
Pulpety z kaszy jęczmiennej
Cebulkę i pieczarki podsmazyć na patelni lub rondlu.
Pulpety z kaszy jęczmiennej
Przygotować masę mięsną na pulpety. Przyprawić
Pulpety z kaszy jęczmiennej
Panierować w mące i układać na patelni.
Pulpety z kaszy jęczmiennej
Smażyć obustronnie i przełożyć na talerz. Polać sosem.