Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Pulpety zapiekane w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetne pulpeciki w sosie do ziemniaków lub kaszy na obiad dla całej rodzinki.

Pulpety zapiekane w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety zapiekane w sosie

 

Sposób przygotowania:

Pulpety zapiekane w sosie
Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć lub surową dodać do mięsa. Następnie wsypać bułkę tartą dodać jajko i przyprawy i wymieszać dokładnie składniki na jednolitą masę. Formować kulki i obtaczać w mące, podsmażyć na oleju.Ułożyć pulpety w naczyniu żaroodpornym. Kostkę grzybową rozpuścić w o,5 litra wody. Pieczarki pokroić w kostkę i posypać ułożone w naczyniu pulpety.2 łyżki mąki rozprowadzić w 1/4 wody i dodać do wywaru. Serek topiony rozpuścić w wywarze, dolać 2/3 szklanki wody zamieszać i zalać pulpety. Pulpety zapiekać w 180 stopniach przez 25 minut.
Pulpety zapiekane w sosie
Mięso na pulpety przed ich formowaniem.
Pulpety zapiekane w sosie
Uformowane kulki z mięsa przed obtoczeniem w bułce
Pulpety zapiekane w sosie
Pulpety położone na patelnię do obsmażenia
Pulpety zapiekane w sosie
Pulpety zalane sosem przed zapiekaniem.