kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Pure z brukselki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Właśnie mamy sezon na brukselkę,a takie pure z brukselki jako dodatek do obiadu jest dość sycące.

Pure z brukselki

Składniki:

Pure z brukselki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pure z brukselki
Porcje pure z brukselki dla około 3 osób.
Brukselkę przebieramy,usuwając robaczywe liście.brukselkę przekroić na połówki,opłukać,włożyć do garnka i zalać wodą.Gotujemy na średnim ogniu go miękkości około 40-50 minut.
Ugotowaną brukselkę odsączamy z wody. Następnie podusić dodając stopniowo pokrojoną kostkę masła.Podusić aż powstanie gładkie pure.Wyłożyć na talerzyki i posypać szczyptą koperku.

Tagi:

brukselka