mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pure z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny, prosty dodatek do wielu dań mięsnych, zamiast ziemniaków

Pure z fasolki szparagowej

Składniki:

Pure z fasolki szparagowej

 

 

Sposób przygotowania:

Pure z fasolki szparagowej
Fasolkę szparagową myję, obieram z końcówek i gotuję do miękkości w lekko posolonej wodzie.
Ugotowaną fasolkę odcedzam i miksuję za pomocą blendera.
Do zmiksowanej papki fasolkowej dodaję kolejno śmietanę, jajka, żółtka, sól, cały czas miksując.
Gotowe pure z fasolki podaję jako dodatek do dań mięsnych.
Pure przed podaniem można posypac posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka