szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Puree marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zdrowy dodatek do obiadu.

Puree marchewkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Puree marchewkowe
Marchewki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą, tyle żeby przykryła marchewki. Gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i szczyptą soli, do momentu kiedy będą miękkie (ok 20 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i miksujemy. W rondelku rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy zmiksowaną marchew, łyżkę mleka. Doprawiamy pieprzem, solą i imbirem. Mieszamy, chwilkę podsmażamy i gotowe!
Puree marchewkowe
Podstawowe składniki to marchewki, masło i przyprawy.
Puree marchewkowe
Marchewki kroimy w drobne plasterki i gotujemy w małej ilości wody.

Tagi:

marchewka