pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Puree skwarkowo-cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie puree doskonale nadaje się jako dodatek do czystych zup: grzybowej, żurku, barszczu białego czy czerwonego.

Puree skwarkowo-cebulowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Puree skwarkowo-cebulowe

 

  • 8 ziemniaki ugotowane,
  • 30 dag słonina,
  • 3 sztuki cebula

 

Sposób przygotowania:

Puree skwarkowo-cebulowe
Słoninę oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnię wrzucamy słoninkę. Gdy zacznie się wytapiać i lekko rumienić dodajemy cebulę i całość smażymy do zarumienienia cebuli. Jeśli lubimy cebulę mniej wyschniętą to możemy smażyć pod przykryciem. Następnie zawartość patelni przerzucamy do ziemniaczków i wszystko razem dokładnie ubijamy na jednolitą masę. Możemy również wcześniej rozetrzeć ziemniaki, do tego dodać skwarki z cebulą i wtedy dokładnie wymieszać.
Puree skwarkowo-cebulowe
Puree skwarkowo-cebulowe

Tagi:

cebula