AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Puree z białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puree z białej fasoli to idealny dodatek do mięs ale i nie tylko. Ja uwielbiam ją do kanapek. Prosto, szybko i pysznie.

Puree z białej fasoli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree z białej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Puree z białej fasoli
Boczek pokroiłam w kostkę i w głębokim rondelku, na oleju podsmażyłam go przez około 10 minut. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę jedną cebulę i dwa ząbki czosnku pokrojone w plasterki. Następnie dodałam fasolę z puszki, którą uprzednio odcedziłam z zalewy i przepłukałam wodą. Dodałam przyprawę do dań z fasoli, przyprawiłam tez pieprzem i solą, wymieszałam wszystko razem i dusiłam przez około 15 minut. Po tym czasie wszystko razem zmiksowałam.
Puree z białej fasoli
Boczek, cebula, czosnek i biała fasola, razem uduszone ;-)
Puree z białej fasoli
wszystko razem miksowane i już za chwilę puree będzie gotowe :-)