dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Puree z dyni z sosem gravy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo łatwe do przygotowania i smaczne

Puree z dyni z sosem gravy

Składniki:

Puree z dyni z sosem gravy

 

  • 0,5 kg dyni
  • sos gravy - sos z pieczenia mięsa 0,5 szkl
  • sól
  • pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Puree z dyni z sosem gravy
Dynie obierz z pestek, pokrój w kawałki podłużne i odkrój skórkę. Naczynie żaroodporne spryskaj niewielka ilością oleju. Dynie posmaruj niewielka ilością oliwy i oprósz solą, włóż do naczynia. Piecz 20 min w 200st. Dynie przełóż do blendera,dodaj sos pieczeniowy i zmiksuj na puree. Dopraw solą i pieprzem do smaku.