Joanna84

Joanna84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Puree z marchewki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna podstawa dań wegetariańskich i wegańskich, jak również świetny witaminowy dodatek dla mięsorzerców.

Puree z marchewki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree z marchewki.

 

Sposób przygotowania:

Puree z marchewki.
Marchewkę obrać i drobno pokroić, by się szybko ugotowała. Podobnie postąpić z jabłkiem. Marchewkę i jabłko gotować z liściem i zielem ang. oraz odrobiną soli. Kiedy marchewka będzie miękka wrzucić ją do blendera, dodać olej sezamowy, imbir i curry. Po zmiksowaniu dodać jeszcze soli, pieprzu i cukru do smaku. To bardzo szybki w przygotowaniu dodatek do dań mięsnych lub podstawa wegetariańskiej potrawy. Czasem takie puree jem z kotlecikami sojowymi ala schabowe. Można też potraktować to jako obiadek dla dzieci, ujmując jedynie curry i imbir - zazwyczaj dzieci tego nie lubią. Gorąco polecam do jesienno-zimowych obiadów!
Puree z marchewki.
ugotowaną marchewkę przyprawiamy do smaku i miksujemy na piękne puree
Puree z marchewki.
A oto śliczne marchewkowe puree saute - nic dodać nic ująć!