Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Puree z pieczonego selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne puree z pieczonego selera z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Idealny dodatek obiadowy do mięs i nie tylko.

Puree z pieczonego selera

Składniki:

Puree z pieczonego selera

 

Sposób przygotowania:

Puree z pieczonego selera
Seler i ziemniaki dokładnie umyć, ale nie obierać. Selera pokroić na ćwiartki, ziemniaki pozostawić w całości.

Warzywa owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5-2 godz.

Około 10 min. przez końcem pieczenia, gdy seler i ziemniaki będą miękkie, otworzyć folię aluminiową.

Następnie obrać warzywa ze skórki. Zmiksować blenderem z dodatkiem masła i jogurtu greckiego na gładką masę.

Przyprawić pieprzem,solą i szczyptą gałki muszkatołowej. Wymieszać.