kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Puree z pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zamiast tradycyjnych ziemniaków można zrobić puree z pietruszki.

Puree z pietruszki

Składniki:

Puree z pietruszki

 

  • 1,5 kg pietruszki
  • 2 litry mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 małe łyżeczki cukru
  • szczyptę soli
  • pół kostki masła
  • 2-3 listki,mięty do ozdoby.

Sposób przygotowania:

Puree z pietruszki
Pietruszkę obskrobać i umyć.Do garnka wlać mleko z 1 szklanką wody. Obskrobaną pietruszkę gotujemy w mleku do miękkości. Po ugotowaniu pietruszkę miksujemy.Do zmiksowanej pietruszki dodajemy 2 małe łyżeczki cukru,pół kostki masła i szczyptę soli. Ponownie miksujemy. Puree wykładamy na talerzyki i dekorujemy listkami mięty.