Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Puree z ziemniaków i kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Puree kalafiorowo ziemniaczane z koperkiem.

Puree z ziemniaków i kalafiora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puree z ziemniaków i kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Puree z ziemniaków i kalafiora
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Podzielić na kawałki, dać do rondla i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. W tym czasie oczyścić różyczki kalafiora, opłukać je i także ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu się warzyw, odcedzić je i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków, następnie połączyć ze sobą, dodać masło i drobno posiekany umyty koperek. Dokładnie wymieszać. Podawać do obiadów zamiast samych ziemniaków.
Puree z ziemniaków i kalafiora
dodać masło oraz koperek i wymieszać ze sobą.
Puree z ziemniaków i kalafiora
ziemniaki pognieść dokładnie tłuczkiem do ziemniaków.
Puree z ziemniaków i kalafiora
ugotowany kalafior pognieść dokładnie tłuczkiem.