BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Puree-Zielono mi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Puree z groszku to doskonały dodatek do obiadu , zamiast ziemniaków .

Puree-Zielono mi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puree-Zielono mi

 

  • 300-400 g groszku zielonego mrożonego
  • 2-3 łyżki masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Puree-Zielono mi
Groszek wrzucamy na gotującą się wodę , gotujemy około 15-20 minut . Ugotowany , ostudzony groszek , przekładamy do malaksera , miksujemy na gładkie , jednolite puree . Dodajemy masło , ucieramy , doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Wspaniały dodatek do obiadu .
Puree-Zielono mi
Do groszku dodajemy masło , miksujemy .
Puree-Zielono mi
Puree ma mieć gładką , jednolitą konsystencję .