hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Purre ziemniaczane Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Purre ziemniaczane idealne do mięsa

Purre ziemniaczane Ali

Składniki:

Purre ziemniaczane Ali

 

 

Sposób przygotowania:

Purre ziemniaczane Ali
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu ugnieść je. Na maśle usmażyć cebulkę i pieczarki - ten element można pominąć jeśli ktoś woli lżejszą wersję. Do ziemniaków dodać śmietanę, mleko i usmażone pieczarki z cebulą (lub samą margarynę) wszytko dokładnie wymieszać. Do wersji bez pieczarek i cebuli polecam dodać szczypiorek zyska wiosenny smak. Podawa najlepiej ze schabowym i sałatką z ogórków. I smacznego.

Tagi:

ziemniaki