nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Puszysta babka na Wielkanoc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, puszysta babka! Zamiast cukru pudru możemy ją ozdobić lukrem, np. z dodatkiem soku z cytryny.

Puszysta babka na Wielkanoc

Składniki:

Puszysta babka na Wielkanoc

 

Sposób przygotowania:

Puszysta babka na Wielkanoc
1. Mąki przesiewamy. Margarynę należy stopić i przestudzić. 2. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy aromat, a następnie stopniowo wsypujemy mąki i proszek do pieczenia. Wlewamy przestudzoną margarynę. Łączymy. 3. Keksówkę natłuszczamy i oprószamy bułkę tartą. Całość wlewamy do foremki, którą wkładamy do piekarnika nagrzanego do 189 stopni. Pieczemy 40-45 minut, do suchego patyczka. Po przestudzeniu obsypujemy cukrem pudrem.