Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Puszyste ciasto ananasowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dobre ciasto ananasowe z kremem

Puszyste ciasto ananasowe

Składniki:

Puszyste ciasto ananasowe

 

  • jasny biszkopt z 8 jaj
  • 0,5 litra mleka
  • 2 budynie smietankowe
  • 3/4 kostki masła
  • 1 puszka ananasów
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Puszyste ciasto ananasowe
Bardzo prosty przepis. pieczemy jasny biszkopt z 8 jaj (8 jajek, szklanka cukru, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia), po czym przekrawamy go na pół. Na mleku gotujemy gesty budyń smietankowy. Miksujemy miekkie masło razem z przestudzonym budyniem. Ananasy odcedzamy z syropu i kroimy w kostke - dodajemy do kremu i delikatnie mieszamy. Mase budyniową z ananasami wylewamy na dolną część biszkoptu, przykrywamy druga i posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

biszkopt