wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Puszyste placusie jabłkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Puszyste i smaczne placki, które posmakują każdemu, Można je podawać z dowolnymi dodatkami i za każdym razem smakują inaczej. MNIAMMMM!

Puszyste placusie jabłkowe

Składniki:

Puszyste placusie jabłkowe

 

  • 2 szklanki maki;
  • 3 jajka;
  • 0,5 l mleka;
  • 3-4 jabłka;
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • pół szklanki cukru;
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Puszyste placusie jabłkowe
Make, jajka, mleko, proszek do pieczenia, cukier mieszamy mikserem na jednolita mase. Najwazniejsze jest by ciasto mialo dosc gesta konsystencje i nie rozlewalo sie na patelni. Jesli jest za rzadkie nalezy dosypac odrobine maki. Gdy ciasto jest gotowe, obrac jablka i pokroic je w plasterki, w kostke, w zaleznosci od upodoban. Cala mase wymieszac, by jablka ladnie wtopily sie w mase. Wedle uznania ciasto wylewac na olej w formie malych plackow lub duzych plackow o srednicy patelni. Podawac pokrojone na 4 czesci, z dodatkiem dowolnych owocow, sosow, bitej smietany. Smakuja super, a co najwazniejsze sa proste w przygotowaniu i robi sie je na ogol z dostepnych w domu skladnikow. Jesli wiec czasem nie mamy pomyslow na smaczny kasek dla naszych najblizszych spokojnie mozemy wykorzystac ta propozycje...POLECAM!