jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Puszysty biszkopt maślany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

biszkopt maślany nadaje się idealnie do tortów, łatwo go podzielić na warstwy i nasączyć

Puszysty biszkopt maślany

Składniki:

Puszysty biszkopt maślany

 

  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 2,5 szklanki mąki
  • cukier waniliowy
  • 1 czubata łyżeczka sody

Sposób przygotowania:

Puszysty biszkopt maślany
Miękkie masło ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodając stopniowo jajka.

Ubijać jeszcze 7 minut.

Wsypać przesianą mąkę i sodę.

Delikatnie wymieszać i przełożyć do formy.

Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stop.C.

Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć konfiturami.