Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Puszysty deser

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Szklankę malin rozmroź, zmiskuj , przetrzyj przez sitko , aby oddzielić pesteczki.

Puszysty deser

Składniki:

Puszysty deser

 

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1/2 l mleka
  • 200 ml śmietanki 36 proc.
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1,5 szklanki mrożonych malin

 

Sposób przygotowania:

Puszysty deser
Budyń ugotuj na mleku, ostudź. Szklankę malin rozmroź, zmiskuj , przetrzyj przez sitko , aby oddzielić pesteczki. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. Budyń zmiksuj delikatnie wymieszaj z połową bitej śmietany. Do 6 szklaneczek nałóż po 3-4 łyżki kremu budyniowego. Polej przecierem malinowym, przykryj resztą kremu. Wierzch deseru udekoruj pozostałymi owocami, bitą śmietaną . :)