zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Puszysty sernik wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Puszysty sernik na spodzie z herbatników. Smaczne, delikatne ciasto i nie takie trudne w przygotowaniu.

Puszysty sernik wg Zub3r'a Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puszysty sernik wg Zub3r'a

 

  • 750 g zmielonego twarogu
  • 5 jajek
  • 3/4 szk cukru
  • cukier waniliowy
  • budyń waniliowy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Spód:
  • herbatniki

Sposób przygotowania:

Puszysty sernik wg Zub3r'a
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka przekładamy do miski. Wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Ucieramy na pulchną masę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej herbatnikami i pieczemy ok 1 godzinę w 170 stopniach. Smacznego!
Puszysty sernik wg Zub3r'a
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę.
Puszysty sernik wg Zub3r'a
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym.
Puszysty sernik wg Zub3r'a
Ddajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.