aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Puszysty sernik z migdałami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo puszysty i pyszny....

Puszysty sernik z migdałami

Składniki:

Puszysty sernik z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Puszysty sernik z migdałami
Ciasto: Zagniatamy skladniki na ciasto w jednolite ciasto, mozemy troche podsypywac maka. Wkladamy do lodowki na 20 min, walkujemy cienko i wykladamy ciastem blache, nakluwajac widelcem. Pieczemy 10 min w 200 stopniach. Masa: miksujemy margaryne, nastepnie dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy budyn waniliowy i lyzke maki oraz ubite zoltka z cukrem. Miksujemy, aby polaczyc skladniki. Na koniec ubijamy piane z bialek ze szczypta soli i delikatnie mieszamy lyzka z masa. Mase przekladmy na upieczone ciasto i pieczemy 70 min w 180 stopniach. Na koniec ciasto polewamy polewa i posypujemy platkami migdalow.