ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Pychotka z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pychotka z porzeczkami

Pychotka  z porzeczkami

Składniki:

Pychotka z porzeczkami

 

  • 2 opakowania biszkoptów,
  • 1 kostka margaryny,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 3 serki homogenizowane,
  • 2 szklanki mleka w proszku,
  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • 1 jajko,
  • 5 żółtek,
  • 3 łyżki kawy naturalnej.

Sposób przygotowania:

Pychotka z porzeczkami
Margarynę z cukrem utrzeć na gładką masę, dodać jajko i 5 żółtek. Wszystko ucierać na jednolitą masę. Dodawać do niej po 1 serku homogenizowałlym ma, mleko w proszku.
W 1 szklance wody rozpuścić żeltily nę i wystudzoną dodać do masy. Wszyst ko utrzeć na jednolity gtadki krem.
Zalać kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Przecedzić przez sitko.
Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w podłużnej formie. Każdy z nich polać kawą. Posmarować kremem.
Następnie położyć drugą warstwę biszkoptów i polać kawą. Wyłożyć resztę kremu i uformować ciasto.
Następnie wstawić ciasto do lodów^KL, na ok. 2 godziny. Przed podaniem ozdobić je lekko zmrożonymi porzeczkami i winogronami.

Boki ciasta można posypać posiekanymi na drobno orzechami włoskimi lub arachidowymi.

Zamiast owoców, wierzch ciasta można posypać zmieloną kawą naturalną lub cukrem pudrem