lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pyry z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ziemniaki lubię w każdej postaci a te szczególności z maślanką

Pyry z patelni

Składniki:

Pyry z patelni

 

  • 10 sztuk ziemiaków,
  • 1 łyżeczka jarzynka do smaku, pieprz
  • smalec do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pyry z patelni
1- Ziemniaki skrobiemy
2 Ziemniaki Myjemy :)
3 Ziemniaki kroimyw talarki :)
4 Ziemniaki smażymy na smalcu z obu stron na rumiany kolor i dusimy pod pokrywka szklana co chwila ruszt-ując je talk co chwila aby wyszły nam smakowite chrupiące i pachnące jak chrupkie um ziemniaczki dodajemy jarzynki do smaku w trakcie