nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Pyszna, domowa pasztetowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny, domowy pasztet. Doskonały od razu do spożycia. Można zagotować również w słoiczki i mieć na każdą chwilę.

Pyszna, domowa pasztetowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszna, domowa pasztetowa

 

 

Sposób przygotowania:

Pyszna, domowa pasztetowa
Krok 1: Podgardle i boczek wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól i gotujemy do miękkości. Krok 2: Wątrobę dobrze sparzamy. Krok 3: Ugotowane mięso oraz wątrobę dobrze z 3 razy mielimy maszynką do mięsa. Krok 4: Cebulkę siekamy w kostkę i podsmażamy na smalcu. Dodajemy do mięsa. Również dajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Krok 5: Dajemy kilka szklanek wywaru powstałego po mięsie. Doprawiamy przyprawami. Dajemy w słoiczki. Zagotowujemy. Gotowe.
Pyszna, domowa pasztetowa
Mięso zalewamy wodą dajemy gdo gotowania.
Pyszna, domowa pasztetowa
Wątrobę sparzamy dobrze w gorącej wodzie.
Pyszna, domowa pasztetowa
Wszystko mięso z wątróbką mielimy kilka razy przez maszynkę.
Pyszna, domowa pasztetowa
Dajemy powstały bulion i dokładnie mieszamy.