Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Książka Kucharska: Potrawy z młodej kapusty

Pyszna zupa gołąbkowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zamiast kolejny raz jeść gołąbki zachęcam do przygotowania zupy, która smakuje dokładnie jak one. Jest szybka do przygotowania, bardzo sycąca, zachwyci domowników wspaniałym smakiem

Pyszna zupa gołąbkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pyszna zupa gołąbkowa

 

Sposób przygotowania:

Pyszna zupa gołąbkowa
Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy mięso i je podsmażamy. Kapustę kroimy w większą kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Białą część pora kroimy w półplasterki. Warzywa zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarnach i zagotowujemy. Wówczas dodajemy mięso i kapustę. Całość gotujemy około 20-25 minut. Po 5-10 minutach dodajemy surowy ryż (w zależności od czasu gotowania podanego na opakowaniu). Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość zagęszczamy mąką rozrobioną w 1-2 łyżkach wywaru z zupy. Do zupy można dodać kilka łyżek kwaśnej śmietany. Zupę podajemy ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)
Pyszna zupa gołąbkowa
Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki
Pyszna zupa gołąbkowa
Dodajemy mięso i je podsmażamy razem z cebulą.
Pyszna zupa gołąbkowa
. Wówczas dodajemy mięso i kapustę. Całość gotujemy około 20-25 minut.

Tagi:

ryż mięso