PYSZNE 25 Ani Starmach

  • 11

PYSZNE 25 to program kulinarny prowadzony przez Anię Starmach - jurorkę MasterChef Polska.

         
ocena: 3/5 głosów: 6
PYSZNE 25 Ani Starmach
Anna Starmach w 25 minut pokaże, jak przygotować niezwykłe dania za 25 złotych.

Co zobaczymy w  programie?


MIĘSO MIELONE
Premiera: 20 października, sobota, godz. 13.00

Mięso mielone najczęściej kojarzy nam się z kotletami mielonymi. Anna Starmach potrafi wykorzystać mięso na wiele innych sposobów. Zdradzi swój przepis na kebab z jagnięciną oraz przepyszne Chili con carne. Dla wszystkich, którzy są przyzwyczajeni do tradycyjnych dań, Anna przygotuje mięsne pulpeciki w sosie pomidorowym. Smacznego.

SAŁATKI
Premiera: 27 października, sobota, godz. 13.00

Kolorowe, pachnące, zdrowe. Głównym bohaterem dzisiejszego odcinka są sałatki. Anna Starmach zaproponuje cztery nowe przepisy na zielone cuda. Sałatka z grillowanymi warzywami to prosty sposób na pyszny dodatek do obiadu. Miodowa z wieprzowiną to idealne danie dla osób będących na diecie.  Pączuszki z ciasta Filo z rukolą zachwycą kobiety lubiące mieszać różnorodne smaki i zapachy. Sałatka pomidorowa z kurczakiem w occie balsamicznym to zdrowa i sycąca propozycja dla tradycjonalistów. Będzie w czym wybierać!

CZEKOLADA
Premiera: 3 listopada, sobota, godz. 13.00

Czas na odcinek dla wszystkich miłośników czekoladowych deserów, musów i ciasteczek. Zapomnijcie o tabliczkach kupowanych w sklepie! Lepiej przygotować czekoladowe przysmaki w domu. Sposoby na czekoladowe czary Ani to gęsty i aromatyczny mus, gorąca czekolada z wanilią oraz Brownie. Piszinger, deser z wafli i domowej czekolady to przysmak, który gospodyni programu darzy szczególnym sentymentem. Przyrządzała go zarówno jej babcia jak i mama. Tych przysmaków nie zastąpi żadna bombonierka kupiona w sklepie.

FASZERUJEMY
Premiera: 10 listopada, sobota, godz. 13.00

Faszerowanie wydaje się bardzo trudnym zabiegiem kulinarnym. Nic bardziej mylnego! Anna Starmach udowodni, że potrawy z farszem można przygotować w 25 minut. Tylko za 25 złotych. Prowadząca zacznie od smacznych jajek, podawanych w skorupkach. Potem zajmie się cukinią, która wyśmienicie smakuje z melonem. Pomidory po prowansalsku faszerowane ziołami i zapiekane w piekarniku to przepis dla miłośników pomidorów, które w tym wydaniu są niezwykle smaczne. Na koniec Ania przygotuje pieczarki nadziewane serem i ziołami. Pyszne!


Informacje prasowe