Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Pyszne anyżki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne ciasto Anyżkowe

Pyszne anyżki

Składniki:

Pyszne anyżki

 

  • 20 dag cukru
  • 20 dag maki
  • 3 jajka
  • 0,5 paczki proszku spulchniającego
  • 8 kropli anyżu
  • 2 dag margaryny do formy

Sposób przygotowania:

Pyszne anyżki
Wbijamy jajka do miski, dodając cukier i ubijamy na parze na pulchną masę. Ściągamy z pary i ubijamy do ostygnięcia. Dodajemy mąkę z proszkiem spulchniającym. krople anyżowe i mieszamy. Ciasto wkładamy do zwiniętej torebki z podwójnego papieru pergaminowego i wyciskamy małe krążki na posmarowaną blachę. Zostawiamy to na 24h. Wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut na jasno-złoty kolor. Smacznego :)

Tagi:

jajko jajka mak