Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pyszne ciasto orzechowo-jabłkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Upieczone i ostudzone ciasto można przełożyć kremem i oblać polewą czekoladową.

Pyszne ciasto orzechowo-jabłkowe

Składniki:

Pyszne ciasto orzechowo-jabłkowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pyszne ciasto orzechowo-jabłkowe
Orzechy włoskie posiekać. Jabłka obrać, usunąć nasiona, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z mąka i proszkiem do pieczenia. Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości, dodać przesiane kakao, jabłka z mąką, orzechy i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wmieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35 minut.