Książka kucharska Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Mamy zaszczyt przedstawić najciekawsze przepisy na mięsa wielkanocne. Zobacz, jak zrobić pyszny schab ze śliwką, rewelacyjną kaczkę faszerowaną, wykwintny pasztet i domową szynkę. Soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne mięsa wielkanocne na pewno trafią w kulinarne gusta Twoich bliskich!

Pyszne mięsa na stół wielkanocny
Pieczony schab, szynka, pasztet, nadziewana kaczka, rolady… te i wiele innych przepisów w środku. Zapraszamy do kosztowania!

Na wielkanocnym stole obok babek, mazurków i żurków w wielu domach nie może zabraknąć dań mięsnych. Świąteczne mięsa zazwyczaj przygotowujemy z jeszcze większą starannością. Poświęcamy więcej czasu na wykonanie dobrej marynaty i odpowiednie doprawienie. Kontrolujemy czas pieczenia, ponieważ zależy nam na tym, by dania mięsne były soczyste, aromatyczne i smaczne.

Zobacz, jakie mięsa warto przygotować na Wielkanoc.

Schab

Schab pieczony, schab faszerowany jajkiem, schab w marynacie to tylko niektóre propozycje, które z powodzeniem sprawdzą się na Wielkanocnym stole. Bernadetta przygotowała schab pieczony śliwką nadziewany. Natomiast Gracer zachęca do przygotowania schabu z jajkiem. Zobacz także pozostałe przepisy na schab.

Szynka

Na święta warto przygotować szynkę własnej roboty. Swoim smakiem zdecydowanie przewyższa wędlinę, którą możemy kupić w sklepie. Domową szynkę możemy upiec lub ugotować. Justnine27 na święta wielkanocne przygotowuje szynkę pieczoną domową. Natomiast Koper zdecydowała się na świąteczną szynkę gotowaną. Więcej przepisów na pyszną szynkę i dania z szynki na święta i nie tylko!

Pasztet

Klasycznego domowego pasztetu również nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. To doskonała przystawka i świetny dodatek do chleba. Świąteczny pasztet przygotujesz z królika, zająca lub dziczyzny. Możesz też poczęstować gości doskonałym pasztetem drobiowym. Tutaj znajdziesz wiele inspiracji na świąteczny pasztet.

Kaczka

Kaczka pieczona, faszerowana jabłkami albo pomarańczami to idealne danie na świąteczny stół. Pięknie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. Rozkoszować się nią będą wielbiciele zarówno delikatnych, jak i wykwintnych mięs. Mela25 poleca klasyczną pieczoną kaczkę w rękawie. Zaś oszude przygotowała kaczkę faszerowaną, która świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i zimno. Sprawdź także pozostałe przepisy na kaczkę.

Zaskocz bliskich wykwintnym schabem, rewelacyjną szynką, aromatycznym pasztetem lub delikatną kaczką pieczoną. Niech wielkanocne mięsa królują na Twoim stole!


Zastanawiasz się jakie chude mięsa wybrać na Wielkanoc? >>>