lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pyszne żeberka z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Marynata wyszła rewelacyjna miód mięta i papryka czerwona skomponowały się znakomicie

Pyszne żeberka z rękawa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyszne żeberka z rękawa

 

  • Żeberka 1.1/2 kg
  • Marynata
  • miód płynny miałam lipowy 2 łyżeczki
  • pieprz mielony
  • papryka czerwona słodka 4 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 5 łyżek
  • pietruszka suszona 1 łyżeczka
  • landrynka miętowa rozpuszczona w 2 łyżkach wody

Sposób przygotowania:

Pyszne żeberka z rękawa
Żeberka umyłam. do miski wlałam oliwę z oliwek dodałam paprykę mieloną czerwoną , pietruszkę ,sól, pieprz, rozpuszczoną miętową landrynkę i miód. Wymieszałam wszystko razem i tak natarłam żeberka . Zostawiłam pod przykryciem na godzinę. Włożyłam do rękawa i dodałam 2 łyżki oliwy z oliwek do środka piekłam półtorej godziny w 200 stopniach . po godzinie i 15 minutach prześciełam rękaw i podpiekłam mięso w taki sposób w piekarniku
Pyszne żeberka z rękawa
tu widać lepiej wyciagnełam z rękawa na talerz
Pyszne żeberka z rękawa
przecielam woreczek i wstawiłam do pieca na 15 minut
Pyszne żeberka z rękawa
Natarte żeberka trafia do pieca na 1.1/2 godziny
Pyszne żeberka z rękawa
żberka czekąją na marynatę zaraz będą nacierane